Memòria dels 35 anys de Fira

En el 1982, uns joves que es trobaven un dia a la semana, formaren un grup de nom TERTULIA, feien actes culturals vàris, un any més tard, es va crear la Revista Artesanal. El grup va iniciar fent Actes al Nucli Antic  de Mollet, cosa que va promoure el neixament de la Fira d´Artesans, a l´ any 1983.

Al implicar-se  els veins del carrer de Portugal, va començar a agafar força la Fira, es va adoptar el simbol del Sol, com a distintiu de la Fira.

Aquesta, es desarrolla dintre dels carrers de Portugal, Can Pacià, Sol, Dr. Robert i Tajo, al pas del temps l´Ajuntament va agafar protagonisme per ajudar a la Fira,fomentant la participació de parades de tot tipus, sempre que aquestes siguin artesanes realment.

Avui amb una Fira ben consolidada i amb nova incorporació de personal es va decidir fer la Fira, al cap de semana seguent a la Diada del 11 de Setembre i va esser inscrita en el Registre de Fires de Catalunya,

A partir de aquí, se han anat fent Fires anualment, es va cel.lebrar la edició 25 amb la presència de la dibuixant Pilarin Bayés, editant un llibret de coses i vivencies dels veins del carrer. També el Mestre Abelló va el.laborar un Mural artístic i participatiu.

La Fira es desenvolupa dintre un programa establert, que dintre del mateix context poden haver variacions de actuants.

S´ha participat en  rúes de Canaval, i d´altres actes no lligats expressament en la Fira d´Artesans, però si, en caràcter col.laboratiu, per part del personal de la Associació.

Una de les característiques de la Fira, es el guarniment dels carrers afectats per la mateixa, cosa que cada any es varía. Havent´hi un interés per part de la població de en que consisteix cada any la decoració.

Enguany, es cel.lebra la 35 edició de la Fira, els díes 14, 15 i 16 de Setembre, esperem una asistència de públic com tots els anys precedents, i els hi desitgem una bona estada entre nosaltres.